Zet de trend in huis!
Gratis interieuradvies bij je thuis
Trendo bezorgservice
Onbezorgd genieten
Bezoek onze showroom

Plooivorming in je zitmeubel: Wat kun je eraan doen?

Vaak krijgen banken en fauteuils te maken met plooivorming. Dit zijn de rimpels of plooien in lederen en stoffen bekleding die een aantal maanden ontstaan na aankoop. Natuurlijk wil jij je bank zo mooi mogelijk houden, maar plooivorming is helemaal normaal en hoort bij jouw zitmeubel! 

Hoe ontstaat plooivorming in jouw bank?

De eerste drie maanden dat je je bank in gebruik neemt, kunnen er plooien ontstaan. Dit komt doordat de overtollige lucht uit de zit- en rugkussens wordt geperst. De vulling zakt dan ongeveer 10 tot 15% in. Hierdoor komt de bekleding minder strak te staan, wat plooivorming tot gevolg kan hebben. Om plooivorming te beperken adviseren wij daarom om alle zitvlakken, vooral de eerste drie maanden, evenredig te gebruiken.

Vragen over plooivorming? Wij beantwoorden ze!

“Kan een bank niet zo gemaakt worden dat er geen plooien ontstaan?”

Als een bank te strak gestoffeerd zou worden, wordt de kans op scheurende stiknaden groter. Zo zou je het probleem alleen maar verleggen. Plooien zijn dan ook een eigenschap van een zitmeubel en daarom niet te voorkomen.

“Mijn oude bankstel heeft “nooit” plooien gehad. Hoe kan dat?” 

De trend van de laatste jaren is dat de zit en rugkussens beduidend groter zijn geworden. Een 3-zitsbank bijvoorbeeld bestaat  tegenwoordig uit twee grote kussens terwijl deze voorheen uit drie kussens bestond. Hoe groter de kussens des te meer ruimte heeft de stof om te “plooien”.

Het zitmeubel uit de showroom had geen plooivorming. Hoe kan dat?

Ook bij de banken in onze showroom zijn plooien niet te voorkomen. De mate waarin dit zichtbaar wordt, hangt af van het gebruik en de gebruiksperiode.

Zijn de reeds aanwezige plooien te verminderen?

In de meeste gevallen kan een servicemonteur bij je thuis de stoffering wat opspannen of de opvullen waardoor de plooien minder worden. De plooien zullen echter nooit helemaal verdwijnen. Wanneer je bij je aankoop kiest voor de Iproteqt service, vallen de kosten om de stof te laten opspannen bij overmatig rimpelen of plooien binnen de service. Voor het beste resultaat is het van belang dat de bank eerst drie maanden intensief wordt ingezeten. 

Zitplezier blijft het allerbelangrijkste!

Een bank blijft een gebruiksvoorwerp dus naast dat hij mooi moet zijn, is comfort nog belangrijker. Zoek jij nog een mooie bank of fauteuil die ook lekker comfortabel is? Kom dan eens langs in onze showroom en kom proefzitten! Of bekijk ons assortiment banken en fauteuils in de webshop. Namens Trendo Living; veel zitplezier!

Zet de trend in huis!