Zet de trend in huis!
Gratis interieuradvies bij je thuis
Trendo bezorgservice
Onbezorgd genieten
Bezoek onze showroom

Wat doet de luchtvochtigheid in huis met jouw houten meubels?

Balans in je interieur is belangrijk. Niet alleen in de kleuren en verschillende stijlen, maar ook de luchtvochtigheid in huis speelt een belangrijke rol. Iets waar je niet meteen aan zult denken, maar wel een groot effect heeft op jouw interieur. Het is heeft niet alleen invloed op je gezondheid maar op ook je meubels en andere woonaccessoires in huis.

Wanneer is de luchtvochtigheid thuis in balans?

Heb jij thuis de optimale luchtvochtigheid? Als de luchtvochtigheid in huis tussen de 40% en 60% is, zit je goed. Vooral als je houten meubels in huis hebt, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Het is het niet erg als deze een keer boven de 60% uitkomt, maar niet voor langere periodes, want dan ontstaan er problemen. Dit geldt ook voor een lage luchtvochtigheid in huis. Maar wat zijn de verschillen tussen de twee? Wij leggen het uit!

Hoge luchtvochtigheid in huis:

  • Er kunnen vlekken ontstaan in stoffen die er niet meer uitgaan;
  • Er kan schimmel ontstaan dat zich snel verspreid en slecht is voor de gezondheid van de mens;
  • Hout kan gaan rotten en zelfs afbladderen;
  • Bacteriën krijgen de kans om harder te groeien en virussen overleven ook langer.

Lage luchtvochtigheid in huis:

  • Een te droge lucht;
  • Hout gaat kromtrekken omdat het uitdroogt;
  • Stof dwarrelt makkelijker rond en alles wordt sneller stoffig;
  • Stoffen worden bros en scheuren gemakkelijk;
  • Gezondheidsklachten;
  • En er ontstaat sneller een statische lading.

Dit is de ideale luchtvochtigheid in huis voor jouw houten meubels

Een te hoge of te lage luchtvochtigheid is slecht voor je gezondheid, maar ook voor je houten meubels. Hout is namelijk nooit uitgewerkt en gaat hard werken tijdens hoge en lage temperaturen. Zeker tijdens een winterperiode vanwege de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Er is een ideale luchtvochtigheid voor houten meubels, namelijk rond de 55%. Dit is ook aan te houden voor bijvoorbeeld een houten vloer of zelfs de piano. Wil je zeker weten dat jouw luchtvochtigheid in orde is? Schaf dan een hygrometer aan!

Zet de trend in huis!
x