Zet de trend in huis!
Gratis interieuradvies bij je thuis
Trendo bezorgservice
Onbezorgd genieten
Bezoek onze showroom

Zó creëer jij een vintage interieur

Vintage: het is een brede term. We associëren het met vroeger en krijgen er meestal een nostalgisch gevoel van. Die nostalgie is sterker dan ooit. Je ziet deze trend niet alleen in de mode terugkomen,  maar ook steeds meer in ons interieur. Haal de spullen van oma maar van de zolder, want de klassieke interieurstijlen van de jaren ’50, ’60 en ’70 zijn weer helemaal in! Massaal gaan we voor een vintage interieur met een verhaal en halen de charme van het verleden terug naar onze woonkamer.

Tips om een vintage interieur in huis te halen

Bonte kleuren en pasteltinten

Als eerste is het belangrijk om te bepalen welke kleuren je wil gaan gebruiken in je interieur. Er zijn namelijk een heleboel typische vintage tinten die allemaal passen bij hun eigen periode en stijl.

Ga je voor de jaren ’50?  Dan passen daar pastelachtige kleuren bij, maar dan wel in hoogglans. Denk aan roze, lichtblauw of lichtgeel. Ga je iets later in retro-tijd, richting jaren ’60 en ’70, dan zie je ook vrij felle kleuren: oranje, geel, of mosgroen. Maar, ook mosterd kleuren, loodgrijs en aardetinten staan ontzettend goed in een vintage interieur. 

Pas de 60/30/10 regel toe om balans met betrekking tot de kleuren die je in je vintage interieur gebruikt te creëren. (60% basiskleur, 30% aanvullende kleur en 10% accentkleur). Denk dus eerst na wat er bij jouw stijl en wensen past. Wil je wat meer uitpakken? Bij een vintage interieur past ook prima een felle kleur, of juist een drukke print. Zoals een retro behang met een bloemenprint bijvoorbeeld! 

interieur

Plastic, velvet en natuurlijke materialen

Wat de materialen uit de vintage jaren typeert is toch wel plastic, velvet en natuurlijke materialen. De echte vintage houten meubels zijn functioneel en duurzaam. Een plastic tafel is wellicht wat heftig, maar plastic stoelen mogen weer helemaal! Leuk, maar ook praktisch: je kunt ze ook gelijk voor buiten gebruiken. Vind jij een stoer interieur helemaal geweldig? Combineer dan natuurlijke materialen met staal en metaal. En voor een zachte, rijkelijke look ga je juist voor fluweel. Zo pas jij de vintage stijl helemaal aan naar je eigen wensen!

Een vintage interieur maak je persoonlijk met échte vintage items

In woonwinkels vind je meubels en accessoires met de look en feel uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Maar het vinden van een uniek stuk uit het huis van je ouders of grootouders maakt het natuurlijk veel persoonlijker. Denk ook bijvoorbeeld aan een vaas of platenspeler van zolder. Dit soort persoonlijke spullen maakt het nostalgische en sfeervolle thuisgevoel compleet. 

vintage interieur

Op zoek naar vintage geïnspireerde spullen?

Veel merken, zoals Eleonora, spelen in op de vintage interieur trends in de collecties. Zo is het makkelijk om oude én nieuwe items te combineren. Zonder dat je inlevert op jouw vintage interieur. Of combineer vintage met nieuwe meubelen uit ons assortiment!

Zet de trend in huis!
ONTVANG €20 KORTING OP JE EERSTE BESTELLING!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg €20 korting op je eerste bestelling bij ons!

Marketing by
x