Kleine slaapkamer inrichten: Zo doe je dat!

  • Geplaatst op
  • Door Trendo Living
  • 0
Kleine slaapkamer inrichten: Zo doe je dat!

Een kleine slaapkamer inrichten was nog nooit zo gemakkelijk. Met onze tips is het écht een fluitje van een cent!

Baal je dat je een kleine slaapkamer hebt? Zonde: ook een minder grote slaapkamer biedt volop mogelijkheden. Als je maar creatief genoeg bent.

De slaapkamer is één van de belangrijkste plekken in huis. We komen er tot rust na een lange dag en kunnen onszelf er heerlijk terugtrekken: ook in een kleine slaapkamer!

Wil je weten hoe je een kleine slaapkamer het beste kunt inrichten? Wij helpen je met een aantal interessante tips.

Een kleine slaapkamer inrichten? Gebruik lichte kleuren

Het gebruik van de juiste kleuren in een kleine slaapkamer is ontzettend belangrijk. Donkere kleuren maken een ruimte klein, terwijl lichte kleuren de slaapkamer juist groter doen lijken. Daarom adviseren we je om lichte kleuren te gebruiken in jouw kleine slaapkamer. Bijvoorbeeld de bovenste twee kleurlijnen hieronder: 

lichte kleuren kleine slaapkamerBron: Issuu.com

Het advies om lichte kleuren te gebruiken geldt niet alleen voor de wanden en de vloer, maar ook voor de accessoires. Richt je slaapkamer in met accessoires in één of twee rustige kleuren. Kies bijvoorbeeld kussens in dezelfde kleur als de kleur van het dekbed of de gordijnen.

Vergroot je kleine slaapkamer met spiegels

Een spiegel is onmisbaar in een kleine slaapkamer. Spiegels kunnen je slaapkamer namelijk optisch vergroten. Hoe groter de spiegel, hoe groter je slaapkamer lijkt.

Houd je niet van grote spiegels? Een aantal kleine spiegels bij elkaar doet ook wonderen. Zoals de mooie ronde spiegels van By-Boo.

spiegels slaapkamer by boo

Ruimte boven het bed

De kunst van een kleine slaapkamer inrichten, is om zo creatief mogelijk met de beschikbare ruimte om te gaan.

Heb je geen plek voor leuke accessoires of een boekenkast? Plaats dan een mooi wandrek boven je bed, waar je gemakkelijk extra spulletjes op kwijt kunt.

Nog té vaak wordt de ruimte boven het bed niet benut. Zonde, want wandrekken vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Een rek met een persoonlijke touch is vaak net zo leuk als een schilderij of fotolijst.

Kleine slaapkamer? Gebruik ‘luchtige’ meubels

Gebruik voor het inrichten van een kleine slaapkamer vooral ‘luchtige’ meubels. Luchtige meubels waar je onderdoor kunt kijken, geven je kamer een ruimtelijke uitstraling.

Een zwevend nachtkastje of een bijzettafel op hoge poten: er zijn vandaag de dag zoveel mogelijkheden. Laat je inspireren in onze woonwinkel of zoek via Pinterest naar mooie voorbeelden.  

Neem een klein bureau

Heb je per se een bureau nodig? Richt je slaapkamer dan in met een klein, praktisch bureau. Het liefste eentje waar je nog genoeg ruimte onder het bureau hebt voor een opbergkastje. Zo benut je optimaal de ruimte van je slaapkamer.

Ons bureau GOOD JOB is bijvoorbeeld een multifunctionele tafel en zorgt voor een stoere trendy look. Of ga voor ons elegante CATARAMA bureau hieronder: een ware eyecatcher met een klassieke touch.

Creëer voldoende opbergruimte

In een kleine slaapkamer is absoluut geen plek voor rommel, zoals kleding en tijdschriften. Een opbergkast is daarom een must.

Heb je daar geen ruimte voor? Richt je slaapkamer dan in met leuke mandjes of opbergboxen. Rieten mandjes of een stoere krat zijn een lust voor het oog en houden je slaapkamer netjes.

Tip: Bekijk al onze opbergartikelen in onze webshop.

Slaapkamerverlichting in een kleine slaapkamer

De laatste, maar zeker niet onbelangrijkste tip voor het inrichten van een kleine slaapkamer: verlichting. Wanneer je gebruik maakt van goede slaapkamerverlichting, lijkt de ruimte groter.

Natuurlijk daglicht is het beste licht om je slaapkamer ruimtelijk te maken. Heb je geen grote ramen? Maak dan gebruik van helder, wit licht. Wand- of plafondlampen nemen geen extra ruimte in beslag en door een lamp naar boven te laten schijnen, lijkt het plafond hoger.  

Kleine slaapkamer inrichten? Wij helpen graag

Deze tips meteen toepassen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kleine slaapkamer? Kom dan naar onze woonwinkel.

Trendo Living heeft een uitgebreid aanbod aan accessoires waarmee je meteen jouw slaapkamer kunt inrichten. We helpen je graag met een persoonlijk advies!  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »