Ladekasten


Ladekasten

Een ladekast is, met zijn vele lades, ideaal om al je spullen in op te bergen. Je krijgt er met zo’n kast opeens een hele hoop opbergruimte bij. En het fijne is: de ladekast is er in allerlei verschillende kleuren, vormen en maten. Een perfecte oplossing voor in de woonkamer, slaapkamer, garage en keuken. Voor een mooi opgeruimde kamer.

Waar zet je de ladekast neer?

In een hoge ladekast in de keuken kun jij al jouw keukengerei en servies makkelijk opbergen. Of heb je er al aan gedacht om een ladekast in jouw slaapkamer of kleedkamer neer te zetten? Handig om al je sieraden, kleding en ondergoed in uit te stallen, en het ligt ook nog eens snel voor het grijpen.

Ook in de badkamer kan een ladekast erg van pas komen. Shampoos, crèmes, gels en tandenborstels hoeven nooit meer rond te slingeren en krijgen zo een eigen plekje. Wel zo handig, als je ’s ochtends haast hebt! En niet alleen daar komt een ladekast goed van pas, ladekasten passen ook heel goed op een van deze andere plekken:

In de studeerkamer

Word jij ook zo gek van al die papieren en boeken op je veel te volle bureau, maar heb je geen plek voor een boekenkast? Geen nood, met een lage ladekast ben je in één klap van je probleem af. Hoe dan? Met een ladekast voor onder je bureau.

Tegenwoordig zijn er genoeg lage ladekasten te krijgen die perfect onder een bureau passen. Een hele fijne manier om al je rondslingerende kantoorspullen in op te bergen, zonder dat het veel ruimte inneemt. Een ladekast bij je bureau does the trick!

Perfect voor in de slaapkamer

Een echte boekenwurm? Ga voor twee in één: een kleine ladekast en nachtkastje in één meubel. Een perfect opberger voor al die mooie boeken. Een tip: Zet er een mooie lamp of foto op en je hebt gelijk een mooie accessoire voor in je slaapkamer. Niet alleen praktisch, maar ook nog eens stijlvol, zo’n ladekast.

Of in de babykamer

Of misschien verwachten jullie wel bezoek van de ooienvaar? Een commode ladekast is dan ook een hele fijne optie. Handig om al die kleertjes en luiers voor de baby in op te bergen en je hebt het ook nog eens bij de hand.

Een ladekast in de hal

Misschien niet de eerste optie waar je aan denkt, maar een ladekast kan ook heel goed in de gang staan. Een rommelige hal en struikelen over rondslingerende schoenen is verleden tijd, voortaan zet jij ze heerlijk opgeruimd neer in jouw ladekast. Is dat even fijn!

Voordelen van een ladekast

Naast dat de ladekast dus eigenlijk niet meer mag ontbreken om al jouw rondslingerende spullen in op te bergen, kunnen ladekasten ook een hele mooie toevoeging aan jouw interieur zijn. Hoe maak je een ladekast een echte eyecatcher? Bij Trendo Living hebben we prachtige ladekasten in allerlei verschillende maten en vormen, groot of klein, met veel kleine lades of juist een paar grote: wit, zwart, een lekker hip kleurtje. Of misschien kies jij wel een ladekast in grijs? Voor ieder is er iets wils!

Het leukste is natuurlijk om een ladekast uit te zoeken die jouw interieur echt aanvult. Voor de stijl, kleur en het materiaal heb je ontzettend veel keuzes, dus we kunnen ons voorstellen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vaak heb je qua materialen keuze uit twee opties:

Een ladekast van hout

Veruit de meeste ladekasten die er te koop zijn, zijn gemaakt van het materiaal hout. Dat betekent niet dat alle ladekasten maar in de klassieke houtkleur komen. Je hebt ook talloze witte, zwarte, grijze of andere kleuren houten ladekasten. En mocht je op je kast uitgekeken zijn, dan gooi je er zo een likje verf tegenaan! Hout is namelijk vaak makkelijk te bewerken.

Een ladekast van metaal

Een andere optie die je hebt is een ladekast van metaal. Metaal vraagt weinig onderhoud, maar kan tegelijkertijd wel gaan roesten.

Een tip om sowieso in je achterhoofd te houden als je op zoek gaat naar een ladekast: kijk goed naar de inrichting van je ruimte en kies op basis daarvan een geschikte ladekast. Denk ook na over wat je in de ladekast wil opbergen en hoe groot ie moet zijn. En hoeveel ruimte heb je eigenlijk? Bekijk onze ladekasten en kies de kast die jouw interieur helemaal afmaakt!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »