Vaas met bloemen

Pagina 1 van 2

Vaas met bloemen

Het is niet alleen mooi maar er zitten ook allerlei voordelen aan een prachtige bos bloemen in een stijlvolle vaas op tafel. Door een boeket voelen we ons allereerst gezonder: onderzoek laat zien dat een bos bloemen een positief effect kan hebben op onze gezondheid! Klinkt goed, toch? Ook zijn bloemen goed voor onze mentale gezondheid. We worden er positiever en socialer van. Komt door de geur én de vrolijke uitstraling. En net als planten zorgen bloemen voor een gezondere lucht binnenshuis.

Bij een mooie bos bloemen hoort natuurlijk een prachtige vaas. Een mooi boeket komt immers pas echt goed tot zijn recht in een chique vaas die past bij de inrichting. Het liefst een vaas die zelf ook schittert als een echte ster! Gelukkig weten wij van Trendo Living daar alles van!

Welke vaas past het beste in mijn interieur?

Je wilt een vaas voor in jouw interieur. Maar welke? En wat past eigenlijk bij welke inrichting? We helpen je bij het uitkiezen van de vaas die past op jouw salon- of eettafel! Om je op weg te helpen, hebben we drie tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Kies een kleur die past in je inrichting en toch opvalt

Je wil een kleur hebben die opvalt, maar ook niet uit de toon valt. Dit is makkelijk op te lossen door voor een transparante, glazen vaas te gaan.

Als je toch een vaas met een kleur wil, hou dan rekening met de kleuren van de rest van het interieur. En vooral met de kleur van de salontafel of eettafel, de stoelen en bank en de vloer of het tapijt. Kies een kleurenpalet voor het gehele interieur of voor een deel van het interieur (zoals de woonkamer) uit en hou je aan de kleuren in dit palet! Als je wilt weten welke kleuren bij elkaar passen kun je een tool als paletton gebruiken.

Binnen dit kleurenpalet kun je naar behoefte variatie aanbrengen. Misschien wil je een vaas in een roze kleur. Of wil je juist heel gewaagd kiezen voor een vaas die lekker contrasteert met het interieur, maar nog wel binnen hetzelfde kleurenpalet valt. Zoals een witte vaas op een zwarte tafel. Dat staat prachtig, toch?

Tip 2: Kies een vorm die past bij de tafel en de ruimte

Welke vaas mooi staat in welke ruimte, hangt mede af van de afmetingen van de tafel en de hoogte van de eettafel, bijzettafel of salontafel tot aan het plafond. Op een smalle tafel moet je niet een al te grote vaas zetten. Je wilt voor het oog zoveel mogelijk ruimte creëren in je woonkamer.

Wat mooi staat op een kleinere tafel is een vaas die hoog van formaat is. Zo ziet de vaas er ook smal uit en dat past perfect bij de tafel. Heb je de luxe van een lekker grote eettafel en een hoog plafond? Dan kun je helemaal losgaan met jouw keuze voor het mooiste en gekste formaat en een mooie, grote vaas. Niks is te gek!

Tip 3: Hou rekening met de bloemen die je in de vaas zet

Omdat het draait om de bloemen, moet je bij je keuze voor een mooie vaas ook rekening houden met de bloemen die je in de vaas zet. Het kan zijn dat de bloemen iedere keer veranderen, maar de kans is groot dat jij fan bent van een bepaalde bloemensoort.

Bij je keuze voor een vaas is het belangrijk dat je rekening houdt met deze bloemen. Welke vaas voor rozen het meeste geschikt is? Rozen blijven het langst mooi staan in een glazen vaas. Een vaas van aardewerk kun je dus beter niet kiezen. Misschien vraag je je af: welke vaas voor tulpen kun je het beste kiezen? Tulpen kunnen al snel gaan hangen. Kies dus voor een hoge en smalle vaas om de tulp extra steun aan de bovenkant te bieden. Zo blijven je tulpen lang mooi!

En een vaas voor droogbloemen? Hier draait het niet om een specifieke bloemsoort, maar om een mooi boeket van droogbloemen. Kies hier voor een grote, ronde vaas. Gemaakt van aardewerk of glas. Zo komen je droogbloemen goed tot recht en zijn zij het middelpunt van de aandacht.

Ben je eigenlijk helemaal geen fan van bloemen? Ook dan kun je een vaas aanschaffen voor in huis. Veel vazen zijn al zo’n eyecatchers dat een vaas als decoratie ook een hele geschikte optie is!

Hoe moet ik mijn vaas schoonmaken?

Het beste kun je een vaas schoonmaken met schoonmaakmiddel. Natuurlijk kun je ook chloor gebruiken, maar dat is vaak niet nodig. Schoonmaakmiddel in combinatie met warm water is in de meeste gevallen al genoeg om de vaas schoon te krijgen.

Is het een vaas waar je moeilijk in komt met je handen om schoon te maken? Of vind je chloor een te sterk middel? Doe dan een scheutje azijn in het warme water waarmee je de vaas hebt gevuld en laat dit een nacht staan. Zo wordt je vaas weer brandschoon! Kalkaanslag die er de volgende ochtend nog steeds zit, kun je wegkrijgen met zout of soda.

Welk kleur of vorm je ook kiest, een mooie vaas trekt altijd positieve aandacht in huis. Wil jij ook een mooie vaas voor op de salontafel of eettafel? Bekijk dan onze collectie van vazen en kies degene die in jouw inrichting past!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »