Zet de trend in huis!
Gratis interieuradvies bij je thuis
Trendo bezorgservice
Onbezorgd genieten
Bezoek onze showroom

Creëer een rustig, chique interieur met zwarte tinten. Wij geven je de basic tips!

Zwart is weer helemaal terug in de woonkamers. Het is een krachtige, chique trend die rust en warmte in je woonkamer kan brengen als je het op de juiste manier toepast. Wij leggen je in dit bericht alle voordelen uit!

Zwart is een écht statement

Zwart kan een beetje intimiderend zijn, dus het is belangrijk om de juiste balans te vinden. Begin bijvoorbeeld met een lichte wand en gebruik donkere meubels en accessoires om het geheel samenhangend te maken. Een andere optie is om één muur in de kamer zwart te verven en de rest lichter te houden. Dit zorgt voor visuele diepte en maakt de kamer optisch groter.

Vergeet niet dat er ook verschillende tinten zwart zijn. Kies bijvoorbeeld een donkerder zwart voor de meubels en een iets lichter zwart voor accessoires zoals kussens of plaids. Dit geeft net even wat extra warmte aan de ruimte.

Een tijdloos interieur met zwarte tinten

Als je denkt aan zwart, denk je waarschijnlijk aan een koele en industriële sfeer. Toch kan zwart ook een heel warm en gezellig zijn, mits je het op de juiste manier gebruikt. 

Je combineert zwarte accessoires vaak makkelijk met andere meubels en daarom zijn de zwarte accessoires erg geliefd onder de interieur shoppers.

Zwarte meubels zorgen voor een tijdloos interieur.

Geen vieze vlekken op je zwarte meubels

Op zwarte meubels heb je bijna geen last van vieze vlekken. Door de donkere kleur vallen vingervlekken weg en dat is wel zo fijn met kids thuis. Naast dat het een chique uitstraling heeft is het daarom ook een fijne kleur in onderhoud. Win-win dus!

Met een zwarte tint kun je veel kanten op

De basisregel voor rust in je interieur is het gebruik van een terugkerende kleur of tint. Veel meubels en accessoires zijn zwart waardoor ze zich goed lenen om rust te creëren. Bij andere kleuren kan er een “mis match”ontstaan doordat je bijvoorbeeld twee niet bij elkaar passende kleuren combineert. Het grote voordeel van zwart is dat het altijd matched met andere zwarte elementen in je interieur. Conclusie: Met zwart zit je altijd goed!

Zet de trend in huis!
x